Blauwe bessen

BLAUWE BESSEN

 

Eten u wel eens blauwe bessen? Eet ze bijvoorbeeld samen met frambozen en Griekse yoghurt bij bananenpannenkoekjes.  Zo heerlijk!!! 😋

Je hoort vaak dat blauwe bessen zo gezond zijn.

Even op een rijtje waarom dat zo is:

  •  in de blauwe bes zit veel  anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Dit stofje heeft een goede werking op hart- en bloedvaten en kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter.
  • de blauwe bessen bevatten ook veel antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces maar werken ook ontstekingsremmend,  cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten, zoals kanker.
  • naast blauwe bessen bevatten ook aardbeien, pruimen, sinaasappelen, blauwe druiven en grapefruits veel antioxidanten.
  • blauwe bessen bevatten veel vezels
  • een nadeel van blauwe bessen is dat de gezonde eigenschappen snel verminderen als je de bes combineert met suiker.
  • je kunt de bessen het beste direct na aankoop eten. Kies voor stevige blauwe bessen met een zilverachtige waas. Neem geen verschrompelde of overrijpe bessen, deze hebben al veel van hun gezonde stoffen verloren. Bewaar de bessen ook niet te lang, omdat hierdoor alle gezonde stoffen verloren gaan.

 

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.