Hooikoorts

HET LEED DAT HOOIKOORTS HEET

 

De lente is aangebroken, wat betekent dat bomen en planten weer volop in bloei zijn. Deze zorgen voor pollen in de lucht; de start van het hooikoortsseizoen. Mensen die last hebben van de symptomen (jeukende neus, rode en tranende ogen, snotteren en niezen, hoofdpijn, benauwdheid) weten vaak ook wel de standaard methodes om het enigszins te bestrijden: hooikoortspillen, neusspray, deuren/ramen overdag zoveel mogelijk gesloten houden, pollenfilters in huis plaatsen, niet de was buiten hangen, buiten zonnebril dragen, haren wassen/douchen bij thuiskomst, etc.

 

Maar daarnaast zijn er ook nog wat methodes die wellicht wat minder bekend zijn:

  • Beperk tijdelijk histaminerijke en histamine vrijmakende voeding zoals chocola, varkensvlees, spinazie, oude kaas, droge worst, bier, rode wijn, kruiden en specerijen, drop, E-nummers, gistextract, noten, zaden, schaal- en schelpdieren, vis, tomaat, kiwi, aardbei en avocado.
  • Hanteer een voedingspatroon rijk aan flavonoïden, zoals rode vruchten, blauwe druiven, paprika, ui, appels, peren, broccoli, citrusfruit en groene thee.
  • Optimaliseer de darmflora met probiotische voeding.
  • Gebruik voedingssupplementen met een natuurlijke antihistaminica zoals vitamine C, Ribes Nigrum, MSM (organisch zwavel), Spirulina en Quercetine.
  • Gebruik dagelijks Bijenpollen, te koop via internet en natuurwinkels; dit is een combinatie van stuifmeelkorrels en diverse vitamines.
  • Eet (onbewerkte) honing, gekocht bij een imker uit de omgeving; deze bevat dan al diverse pollen waardoor uw lichaam zelf antihistamine aanmaakt.
  • Werken de hooikoortspillen niet meer? Stap over op een type met een andere werkzame stof: cetirizine of loratadine.
  • Vang regenwater op en filter dit (koffiefilter of dikke panty); op deze manier krijgt u gedoseerd pollen binnen waardoor het lijf antistoffen kan aanmaken.
  • Medical taping kan verlichting geven bij hooikoortsklachten (dit kan bij Chiropraxi Kampen)
  • Houdt een pollenradar of -app bij zoals bijvoorbeeld; https://hooikoortsradar.nl/ https://pollennieuws.nl/ https://www.etos.nl/advies/allergieen/pollenradar/ https://www.avogel.nl/informatie/hooikoorts/hooikoorts-radar-pollen-weerbericht.php 

 

Over al deze methodes is heel veel informatie te vinden op het internet. Maar u kunt natuurlijk ook altijd uw vragen stellen aan de chiropractor. Hij/zij geeft u graag een passend advies voor uw klachten. Daarbij kan een chiropractische behandeling een positieve werking op uw hooikoorts-gerelateerde klachten hebben.

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.