Maakt het uit of je gefrituurde aardappel of gefrituurde groente eet?

Bij frituren wordt zo veel vet toegevoegd aan een van oorsprong gezond product, dat het ongeveer drie keer zo veel calorieën bevat. Bovendien wordt er vaak ruimschoots zout toegevoegd.

Een wortelfrietje bevat zo veel vocht, dat je het eerst nog met een zetmeel coating moet bewerken om het goed te kunnen frituren, anders is het slap.

Een biet, pastinaak of wortel ongefrituurd in je mond stoppen is gezond. Dat geldt ook voor een gekookte aardappel. Die beschikt over vezels, vitaminen en mineralen als ijzer, calcium en kalium.

Maar bereid je alles in de frituurpan, dan maakt het niet zo veel uit of het om aardappel of groente gaat. Net als groentechips: dat zijn ook gewoon chips. Die hebben weinig meer met groente te maken.

Door het te frituren is het aantal vitaminen en mineralen per calorie sowieso veel kleiner dan wanneer je het kookt of bakt. Het is niet langer een gezond product. 

Maar daarvoor ga je meestal ook niet naar de McDonald’s!

bron Nu.nl

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.