Slaaphouding

Buikslapen is ongezond

Bij buikslapen ligt de nek in een onnatuurlijke houding en de onderrug zakt teveel door, hierdoor ontstaan klachten. Om dit af te leren kan een ander matras een oplossing bieden.

Het beste is om op de zij te liggen. Lijf en wervelkolom herstellen en ontspannen zo het beste. Als u op uw linkerzij ligt helpt het bij de spijsvertering en hart en milt profiteren ervan.

Rugslapers kunnen eerder last krijgen van apneu (stokkende adem tijdens de slaap). Verder is rugslapen niet slecht, maar gebruik geen dik kussen.

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.