Het merendeel van de werknemers in ons land heeft steeds vaker te maken met lichamelijke klachten. Bedrijven investeren fors in goede werkplekken, maar dat heeft weinig effect. Werknemers kunnen gebruikmaken van sta bureaus, goede bureaustoelen en computerschermen.

Dat neemt niet weg dat maar liefst acht van de tien werknemers in de afgelopen maanden met klachten aan de lage rug, knieën of schouders kampten. 77% van die klachten was (deels) werkgerelateerd, blijkt uit onderzoek onder vijftienhonderd werknemers. Rugklachten steken er met 60% bovenuit, gevolgd door klachten aan de knieën (34%). De meeste werknemers hebben deze problemen al meer dan twee jaar.

Ook hebben veel werknemers arm-, nek- of schouderklachten. Dat heeft onder meer te maken met beeldschermwerk. Dat gaat gepaard met lang zitten: bijna de helft van de Nederlandse werknemers zit op een gemiddelde dag zes uur of langer tijdens het werk. Doordat we óók thuis veel zitten, is ons land ‘Europees kampioen zitten’.

Steeds meer werknemers vallen uit
Dat leidt ertoe dat steeds meer werknemers uitvallen. Het gaat daarbij vooral om chronische problemen. Maar liefst 35% van alle ziekmeldingen is gerelateerd aan fysieke problemen.
Nu blijkt dat vooral thuiswerken daar een groot aandeel in heeft. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het inrichten van een goede werkplek kan de klachten verminderen.

Problemen hebben ook te maken met levensstijl
Veel mensen hebben naast een drukke baan ook een druk privéleven. Dat stapelt zich uiteindelijk op. Daarom is het belangrijk elke dag 15-20 minuten te bewegen.
Onderzoek door Acture (private uitvoerder), bron nu.nl

Chiropractie kan u helpen bij bovenstaande klachten!