Van het eerste consult tot de nazorg

Van het eerste consult tot de nazorgHoe verloopt een behandeling?

Het eerste consult

Nog vóór uw eerste bezoek aan onze praktijk ontvangt u een formulier waarop u uw medische geschiedenis kunt invullen. Hierdoor krijgt de chiropractor relevante informatie over uw gezondheid en lichamelijke problemen.

Tijdens het eerste consult heeft u een gesprek met de chiropractor over uw klachten, ziektegeschiedenis en uw algehele gezondheid. Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek. Hierbij worden neurologische, orthopedische en chiropractische testen gebruikt. Daarnaast worden ook eventueel beschikbare röntgenfoto’s beoordeeld.

Het tweede consult

De chiropractor bespreekt met u zijn of haar conclusie over wat er aan de hand kan zijn. Ook vertelt hij/zij hoe chiropractie u kan helpen. Behalve dat, neemt de chiropractor de tijd om u een eerlijke en duidelijke uitleg te geven. Verder zal er soms advies worden gegeven om naar uw huisarts te gaan voor aanvullend onderzoek en/of verwijzing naar een specialist.

De chiropractor maakt in overleg met u een behandelplan. Daarbij is uw hulp noodzakelijk zodat de behandeling kan slagen. We raden u daarom aan om de adviezen van de chiropractor op te volgen zodat het  beste resultaat behaald kan worden.

Voor informatie over chiropractie klik hier

Voor informatie over tarieven en vergoedingen klik hier

De drie fases bij chiropractische behandeling

  • Intensieve fase; in deze fase vinden er veelvuldig en regelmatig behandelingen plaats. Hierin worden de meeste correcties aangebracht. Nemen we als voorbeeld een auto; hierbij moet soms een nieuwe accu aangesloten worden.
  • Stabiliserende fase; de chiropractor richt zich op een zo optimaal mogelijk herstel. U kunt dit bij het voorbeeld van de auto zien als het afstellen van de motor.
  • Onderhoudsfase; het aantal behandelingen worden minder frequent en het lichaam moet langzaam zichzelf weer gaan herstellen. Om uw conditie zo goed mogelijk te houden gaat u voor een “kleine beurt” of “APK” weer even langs bij uw chiropractor. Ook wanneer u zich goed voelt, is dit belangrijk.

De tijdsduur tussen de fases kunnen sterk verschillen per persoon en per klacht.

Nazorg

U kunt na een behandeling een lichamelijke reactie krijgen. Hierdoor kunt u zich wellicht moe of wat stijf voelen en de pijn kan zelfs de eerste paar dagen toenemen. Deze bijwerkingen verdwijnen normaal gesproken na enkele uren of dagen.

We raden u aan om na de behandeling ongeveer 24 uur rustig aan te doen en veel water te drinken. Het lichaam is bezig met het verwerken van de behandeling, dat heeft wat tijd nodig.

Voor overleg en bij zorgen kunt u altijd even bellen. Hier vindt u onze contact informatie.