Wat is onze visie op Chiropractie en uw gezondheid?

Wat is onze visie op Chiropractie en uw gezondheid?U bestaat uit MEER dan botten, organen, spieren en zenuwen….

Een chiropractor is een deskundige op het gebied van klachten met de oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. Als chiropractoren gaan we uit van het principe dat het lichaam zichzelf geneest en reguleert wanneer het zenuwstelsel optimaal werkt.

Maar wat dan als er toch iets niet lekker zit? Als je niet lekker beweegt of nog erger als je ‘s nachts wakker wordt van de pijn? Of dat je je hoofd niet op ‘uit’ kunt zetten waardoor je slecht slaapt?

Lichamelijke klachten of problemen kunnen gevolgen hebben voor het totale functioneren. In plaats van ‘alleen’ het symptoom (de klacht) te behandelen willen wij als praktijk verder kijken dan dat. Wat is de oorzaak van de klacht? Heeft u eerder een lichamelijk letsel opgelopen waardoor de huidige klacht is ontstaan? Hoe kunt u uzelf helpen door middel van voeding, vermijden van stress of een beter slaapritme? Is er mogelijkheid dat door de behandelingen medicijnen verminderd kunnen worden? Dit laatste zal altijd in overleg gaan met uw huisarts of behandelend specialist in het ziekenhuis.

Naast de verschillende behandeltechnieken in de praktijk zoals natuurlijk de chiropractorische correcties zelf, spier behandelingen (triggerpoint therapie of dry needling), oefeningen en specialistische technieken van de verschillende chiropractoren willen wij graag, samen met u, verder kijken dan alleen de klacht zelf. Samen zoeken naar wat er aan het ‘totaalplaatje’ verbeterd kan worden zodat u zich fitter voelt, minder pijn ervaart en weer kunt genieten van uw activiteiten binnens- en buitenshuis. Daarnaast houden we ook rekening met individuele psychische, sociale en maatschappelijke factoren die voor u gelden omdat deze ook van invloed kunnen zijn op uw totale welbevinden.

Chiropractie is geschikt voor alle leeftijden en de technieken worden aangepast aan uw lichaam en behoeftes. Een baby van 3 maanden zal anders behandeld worden dan een gewichtheffer van 30 jaar, die weer iets anders nodig heeft dan een vrouw van 70 jaar met mogelijke botontkalking.

Welke lichamelijke klachten uw Chiropractor behandelt kunt u vinden in de menubalk onder het kopje KLACHTEN

Mocht u twijfelen of uw klacht te verhelpen is door de chiropractor, kunt u hier contact met ons opnemen. We beantwoorden graag uw vragen.