Zwangerschap

ZwangerschapZwangerschap en chiropractie

Een zwangerschap heeft veel invloed op het lichaam. Van alle zwangere vrouwen heeft 45% pijn in het bekken of lage rugpijn. Van deze groep heeft een kwart ernstige pijnklachten. Dit komt door het hogere lichaamsgewicht, verandering van houding en de extra druk op de wervelkolom, gewrichten en spieren. Daarnaast zorgen hormonen ervoor dat banden en spieren zachter worden als voorbereiding op de bevalling. Het bekken wordt daardoor minder stabiel.

Chiropractie helpt om de wervelkolom en bekken sterk maar flexibel te houden, zodat de zwangerschap zo optimaal mogelijk kan verlopen.

Door goed voor uw lichaam en emotionele/geestelijke gesteldheid te zorgen, zorgt u voor een gezonde omgeving waar uw baby optimaal kan groeien; gezond en sterk kan worden. Hier horen ook een gezond eetpatroon en goede gewoontes bij zoals rustige bewegingsvormen bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zwemmen. Verder is het goed om aanvullende supplementen zoals foliumzuur en ijzer te gebruiken. Hierover kan de chiropractor u adviseren.

Tevens helpen chiropractische behandelingen om de bevalling makkelijker te laten verlopen. Het bekken is tijdens de behandelingen steeds stabiel en ontspannen gehouden. Hierdoor kan het bekken makkelijker verwijden tijdens de bevalling. En na de bevalling komt het weer sneller in de normale stand terug staan.

Na de bevalling heeft een kwart van de vrouwen nog steeds pijn in het bekken of lage rugpijn. Chiropractie kan ook na de zwangerschap uw lichaam ondersteunen.

Chiropractische zorg tijdens de zwangerschap

Behandeling van bovenstaande klachten zijn:

  • spanning en ongemak aan de wervelkolom en het bekken te verminderen;
  • de duur en de zwaarte van de bevalling te verminderen;
  • de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren zodat de baby een omgeving heeft om de best mogelijk groei en ontwikkeling door te maken.