Brrr… winterkwalen

Brrr… winterkwalen

Wanneer u iets onder de leden heeft begint dat vaak al met het gevoel ‘nergens zin in te hebben’. Soms is dit ook de aanleiding om de afspraak bij de chiropractor af te zeggen. Dit is begrijpelijk…. maar niet verstandig! Juist wanneer u zich niet zo fit voelt is het belangrijk een behandeling te krijgen. Chiropractie verhoogt uw weerstand en kan nét dat zetje geven dat het verschil maakt tussen een korte verkoudheid en een vervelende griep.

Het koude winterseizoen laat altijd een piek in virale infecties zien, meestal gewone verkoudheden en griep virussen. Deze virussen zorgen vaak
voor een verergering van onderliggende luchtwegaandoeningen en kunnen leiden tot longontstekingen. Keelontstekingen en maag- darminfecties door bijvoorbeeld het norovirus zijn ook typische winterziektes. Daar zijn we vatbaarder voor omdat we meer tijd binnenshuis en in afgesloten ruimtes met andere mensen doorbrengen. Daar waar deze ziekteverwekkers gemakkelijk worden overgedragen. Het is belangrijk in deze periode uw weerstand op peil te houden om zo weinig mogelijk last te krijgen van de winterblues.

Om infecties te voorkomen kunt u uw handen extra wassen met water en zeep, of ontsmettings-middel om bacteriën tegen te gaan. Als u moet hoesten of niezen, doe dit dan niet met de handen voor de mond, maar hoest of nies in de holte van uw elleboog. Wees u bewust van de signalen die uw lichaam geeft als het niet goed tegen de kou kan, zoals een stijve nek, armen en benen. Zorg dat uw lichaam in optimale conditie is door ook uw wervelkolom extra te laten behandelen.

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.