Even voorstellen

De praktijk Chiropractie Kampen-Emmen werd opgericht in 1989 door Sjouk Huyser, één van de eerste vrouwelijke chiropractoren in Nederland.

Sjouk Huyser

Inmiddels is Sjouk Huyser met pensioen gegaan en is de praktijk in goede handen bij de volgende chiropractoren en hun assistentes: 

Chiropractie

In Nederland bestaat er nog geen studie Chiropractie. Nederlandse chiropractoren volgen hun vijfjarige opleiding in o.a. Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika of Frankrijk. Chiropractoren zijn universitair geschoold. Als zij hun opleiding hebben afgerond hebben zij de titel van Doctor of Chiropractic (DC). Vaak hebben zij nog aanvullende studies en cursussen gevolgd om zich te specialiseren in een bepaalde tak van chiropractie bv sportblessures of zwangerschap en baby’s. Ieder jaar dient elke chiropractor additionele studiepunten te behalen door het volgen van bijscholing. Hierdoor blijft men up-to-date met de nieuwste behandelmethodes, inzichten en studies die verricht zijn. Zodoende blijft elke chiropractor uitgedaagd worden om zijn of haar kennis en kunde te vermeerderen.