Effect schooltas-gewicht op scholieren

EFFECT SCHOOLTAS-GEWICHT OP SCHOLIEREN
Een studie heeft aangetoond dat zich bij veel kinderen en jongeren, door het gewicht van de schooltas, lage rugpijn ontwikkelen!
Het is verbazingwekkend hoe vaak men het belang van een goede schooltas onderschat. Een goed rugzak heeft twee schouderbanden en een lage band voor in de onderrug.
Waarom is een goede tas zo belangrijk?
Kinderen die naar de middelbare school gaan, staan voor een meestal, behoorlijke groeispurt, hun rug is dan in volle ontwikkeling. Als uw kind een verkeerde tas draagt, wordt zijn of haar rug onevenredig belast met als mogelijk gevolg scheefgroei in de wervelkolom.
Dit kan vervolgens gezondheidsproblemen opleveren voor de lange termijn. Om dit te voorkomen is het verstandig dat uw kind een deel van de boeken op school (in een kluisje) achterlaat en dat hij of zij de tas ook steeds op de juiste manier draagt. Daarnaast kan de chiropractor tijdens regelmatig onderhoud zorgen dat het bewegingsapparaat van uw kind soepel en vrij van blokkades blijft.
Vraag uw chiropractor om advies!!!
Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.