Fibromyalgie

Fibromyalgie, een mysterie in de medische wetenschap
De symptomen van fibromyalgie beschreven we voor het eerst in het begin van de 19e eeuw. Een goede eeuw verder hebben we nog steeds geen vaststaand klachtenpatroon of behandelprotocol voor de gerelateerde ongemakken.

Veelvoorkomende symptomen van Fibromyalgie zijn:

    • Spierpijn
    • Gewrichtspijn
    • Stijfheid
    • Slaapproblemen
  • Chronische vermoeidheid

Het enige symptoom dat iedereen met fibromyalgie ervaart, is pijn. De pijn is overal in het lichaam voelbaar, en kan zo van het ene lichaamsdeel op het andere overspringen.

De mate van pijn kan de hele dag variëren en verergeren door een verandering in het weer, toename van stress, lawaai, activiteit en gebrek aan slaap. Afgezien van de wijdverbreide pijn en algemene vermoeidheid, kan deze aandoening ertoe leiden dat mensen zich geïsoleerd en onbegrepen voelen.

Er is helaas nog geen remedie. Maar een combinatie van voeding, supplementen, lichaamsbeweging, het beheersen van stress en gezonde gewoonten, verlichten symptomen in vele gevallen genoeg om een normaal, actief leven te leiden.

 

Behandeling door de chiropractor kan in veel gevallen de symptomen verlichten.

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.