Het RS-virus duikt nu veel op, wat is dat precies?

Het RS-virus duikt nu veel op, wat is dat precies?

De afgelopen weken is het aantal meldingen van kinderen met het RS-virus gestegen. En dat is opvallend. Het virus komt namelijk vooral in de winter voor. Wat is er aan de hand?

Wat is het RS-virus?
Het RS-virus is het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen. Bijna alle kinderen krijgen het in hun eerste jaar. Het komt vooral voor in de winter, tussen november en maart.

Voor alle duidelijkheid: het RS-virus heeft niets met het coronavirus te maken.

Hoe kun je besmet raken?
Het RS-virus verspreidt zich door hoesten en niezen. Hierdoor komen heel kleine druppels met het virus in de lucht. Andere mensen kunnen deze inademen en zo besmet raken.
De druppels kunnen ook via de handen in de ogen of mond komen.

Lees het volledige artikel op: het RS-virus, wat is dat precies?

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.