Hoe herken je het verschil tussen verkoudheid, griep en COVID-19?

Griep, verkoudheid en COVID-19 zijn alle drie virusziekten die de luchtwegen infecteren, en ze hebben veel gemeen. Het grote verschil is alleen dat de laatste op dit moment een snelgroeiend aantal doden en ernstig zieken veroorzaakt.

In deze situatie is het van belang dat je zelf de lichaamssignalen kunt ontcijferen die de virusziekten van elkaar onderscheiden.

In het eerste, milde stadium van COVID-19 heb je volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een droge hoest en voelt je lichaam anders aan dan normaal. Je kunt bijvoorbeeld verhoging hebben en moe zijn. De voornaamste indicator is de aanhoudende, droge hoest. Als je alleen hoest en verder geen symptomen hebt, komt dat waarschijnlijk niet door het coronavirus. Als je alleen snotterig bent, ben je vermoedelijk verkouden. Bij griep horen meestal meerdere symptomen, waardoor je alles bij elkaar al snel niet meer kunt werken.

Uit onderzoek blijkt dat COVID-19 meestal begint met koorts, gevolgd door hoesten en spierpijn. Daarna komen symptomen als misselijkheid en overgeven, en als laatste diarree. Er waren maar weinig patiënten bij wie de ziekte begon met buikklachten. De wetenschappers hopen dat hun onderzoek kan helpen onderscheid te maken tussen COVID-19 en andere ziekten wanneer het seizoen voor verkoudheid en griep in de herfst weer begint.

Volgens een nieuw onderzoek ben je vooral in het begin besmettelijk – dus voordat de symptomen zich openbaren! Hoe eerder je de ziekte signaleert en jezelf isoleert, hoe minder mensen je besmet.

Blijf dus thuis, ook bij hele milde klachten en/of bij twijfel!

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.