Luchtvervuiling binnenshuis

Luchtvervuiling; ook binnenshuis!
Een verborgen ziekmaker (en wat je eraan kunt doen)

De Volkskrant heeft vorige maand de resultaten van hun eigen onderzoek naar de luchtkwaliteit in huis bekend gemaakt. Deze krant gaf opdracht om 23 woningen vol te hangen met luchtkwaliteitsmeters om zo gedurende 2 weken te kijken wat er gebeurt. De resultaten waren soms verbazingwekkend.

De meters sloegen bijvoorbeeld rood uit op het moment dat er gestreken werd. Het strijken zorgt kennelijk voor een regen aan fijnstof in huis. Ook liep de hoeveelheid CO2 telkens flink op, vooral wanneer er meerdere mensen in een ruimte aanwezig waren. Het ontvangen van visite was duidelijk te zien op de CO2-meter. Het koken op gas laat de CO2 waarden nog verder stijgen. Eventjes een paar minuten wokken zorgde voor een concentratie fijnstof die 100 keer hoger lag dan het basisniveau. Op een uitdraai is te zien dat dit niet meer goed kwam en dat de vervuiling de hele avond nog in huis bleef hangen. Een verborgen vervuiler bleek het branden van een kaars. Kaarsjes zorgen ook voor een explosie aan fijnstof in de ruimte. Vooral wanneer deze in een glazen potje worden gedaan; dat zorgt voor een onvolledige verbranding en een enorme stijging aan fijnstof.

Recent heeft de World Health Organization (WHO) bekend gemaakt dat er wereldwijd jaarlijks miljoenen mensen sterven door luchtvervuiling. Negen op de tien mensen ademen dagelijks hoge concentraties vervuilde lucht in.

In de VIDEO meer uitleg over luchtvervuiling binnenshuis en buitenshuis. En wat je eraan kunt doen!

Bron: ahealthylife.nl

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.