Magnesium

Magnesium

Nieuw onderzoek laat een verband zien tussen een verhoogde magnesiuminname en een gezondere veroudering van de hersenen,
in het bijzonder bij vrouwen.
Een verhoging van de magnesiuminname met 41% geeft minder hersenkrimp en kan helpen om het risico op dementie te verminderen.

6000 deelnemers hielden hun dagelijkse magnesiuminname bij, het ging vooral om magnesium rijke voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, peulvruchten, noten, zaden en volkoren granen.

Inname van meer dan 550 mg magnesium per dag, bleek op de leeftijd van 55 jaar gepaard gaan met een hersenleeftijd die ongeveer een jaar jonger is dan die van iemand met een normale magnesiuminname van 350 mg per dag. 

Naast traumatisch hersenletsel, luchtverontreiniging, geestelijke gezondheidsproblemen en sociaal-economische status, zijn beïnvloedbare leefstijl factoren zoals alcoholgebruik, roken en lichaamsbeweging gelinkt aan  het risico op dementie.
De beïnvloedbare risicofactoren voor dementie weliswaar zijn vastgesteld, maar verklaren slechts een derde van het niet-genetische risico. Naar het overige deel is dus dringend behoefte om de oorzaak van dementie te verklaren. 

En hoewel de studie de resultaten van eerder onderzoek bevestigt, is het nog onduidelijk wanneer en op welke manier de inname van magnesium via de voeding begint bij te dragen tot de gezondheid van de hersenen.

Bron  Onderzoekers van het Neuroimaging and Brain Lab van de Australian National University

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.