Sportblessures

In Nederland ontstaan elk jaar tussen de drie en vier miljoen sportblessures. Om sportblessures te voorkomen is het belangrijk dat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneert. Sporten is een complexe motorische taak. Kracht, coördinatie, lenigheid en behendigheid zijn erg belangrijk zijn voor de sporter.

Elk lichaam heeft verbeterpunten, ook het lichaam van een sporter. Dit kan een sporter kwetsbaar maken voor blessures. De chiropractor is uitermate goed in staat om de zwakke plekken in uw bewegingsapparaat te ontdekken en te behandelen. Naast het behandelen van sportblessures, kan de chiropractor ook helpen om sportprestaties te verbeteren door het functioneren van het bewegingsapparaat te optimaliseren. Tevens kan de chiropractor advies geven over training, voeding en preventie.

Chiropractie kan een uitkomst bieden bij sportblessures!

Bron: NCA

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.