Studeerpillen voor examens

STUDEERPILLEN’ VOOR EXAMENS: SLIM OF ONZIN?

Last van concentratieproblemen bij het zwoegen voor je examens? Bij de drogist kun je verschillende tabletten halen die beloven je concentratievermogen en geheugen te bevorderen en op het internet worden verschillende ‘studeerpillen’ aangeboden.

Maar volgens Frans Sturm, huisarts in Bosschenhoofd en Zegge, kun je de concentratiepillen beter links laten liggen. “Pillen met wonderpoeders bestaan niet.”

Bij de drogisterij zijn verschillende pillen te koop die er voor moeten zorgen dat je je beter kunt concentreren. Online worden ze verkocht als speciale ‘studeerpillen’. Het hoofdingrediënt? Cafeïne. Maar helpt cafeïne wel om je beter te concentreren?

Volgens Sturm is daar niet genoeg wetenschappelijk bewijs voor. “Als er daadwerkelijk pillen waren die je concentratie konden verbeteren, zouden ze niet zomaar bij de drogist liggen en dan zou er maar één pil in omloop zijn.”

Lees het volledige artikel op: https://www.nu.nl/uit-andere-media/6133835/studeerpillen-voor-examens-slim-of-onzin.html

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.