Thuiswerken

THUISWERKEN 

Doordat veel mensen het afgelopen jaar thuiswerken, ontstaan veel rug- en nekklachten. Thuis is de werkhouding natuurlijk niet ideaal en vooral de nek heeft het zwaar te verduren. 

De kracht die vrijkomt wanneer het hoofd voor langere tijd voorover wordt gebogen, kan zorgen voor ernstige klachten. Het hoofd weegt 5-7 kg(!) bij kinderen tot zo’n 13-15 kg bij volwassenen. Wanneer je je hoofd 15º voorover buigt, VERDUBBELT de druk van het hoofd op de nekwervels. Wanneer je je hoofd in een hoek van 30º houdt, dan loopt de druk op tot zo’n 18 kg en bij 45º loopt dat zelfs op tot 25 kg!! Het is dus goed voor te stellen dat dit voor klachten, of erger nog, blijvende schade (slijtage) aan de nek en spieren kan zorgen. 

Daarom wat tips: 

* Zorg voor een correcte (werk)houding, met zo min mogelijk druk op de nek; rechtop, borst naar voren, schouders naar achteren en opmlaag, onderarmen (in hoek 90º met bovenarmen) gelijk aan bovenkant bureaublad, bovenkant beeldscherm op ooghoogte.

* Breng minder tijd op je telefoon door! Wanneer je dit wel doet, zorg dat je hem hoger houdt (gezichts-hoogte), zodat de hoek van je nek zo klein mogelijk blijft.

* Maak bij nekklachten tijdig een afspraak bij je chiropractor, zodat verergering van de klachten voorkomen kan worden.

#chiropractor #chiropracticadjustment #kampen #health #rugpijn #nekklachten #nekklachtenverminderen #thuiswerken 

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van geneeskunde welke 125 jaar geleden is ontstaan.

Inmiddels is chiropractie meer dan een ‘visie op het gezondheidsstelsel van het lichaam’ en wordt het gedragen door de wetenschap op het gebied van beweegzorg. Over de hele wereld zijn universiteiten opgericht om Chiropractie als geneeswijze ten dienste te stellen van de mensheid. Wereldwijd wordt Chiropractie erkend als 1 van de grootste gezondheidszorgberoepen.

Het mag duidelijk zijn dat er veel diverse studies en methoden zijn ontwikkeld om Chiropractische behandelingen te ondersteunen.

Deze website maakt gebruik van functionele cookies om zo de website optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van analytische cookies.